Bakdekkruisersalonboot ANNA!!!!

En dan word je ineens verliefd!!! Op een hele mooie boot! Haar naam is Anna!!! Binnenkort is zij van mij! En ga ik met haar op avontuur in Nederland! Anna gaat mij verhalen brengen, de mooiste plekjes laten zien, buiten laten zijn (ook als het slecht weer is), mensen laten ontmoeten en een lach op mijn gezicht geven. Het leven in Nederland leiden zoals ik dat wil. Anders dan anders, niet om anders te zijn, maar omdat ik nu eenmaal zo graag leef! 

De Anna wordt niet zomaar een rondvaartboot. De Anna gaat terug naar de ambacht van het leven, in de breedste zin van het woord. Op de Anna beleef je het leven zoals het zou moeten zijn. Je leert, ervaart, geniet, ontdekt en gaat met een goed gevoel weer naar huis. De Anna zet je aan het denken, over je leven, over de wereld, over hoe het ook anders kan. Dat is wat ik met deze boot wil vertellen. 

De Anna, uit 1908, is in 9 jaar tijd volledig gerestaureerd. Door een vakman! Ze is ambacht pur sang! De romp is geklonken en onderwater gelast, de salon is ingetimmerd met gebruik van oude kerkbanken, er is een nieuwe motor geplaatst, maar ze vaart ook elektrisch! Alles is dubbelglas, dus ook in de winter gewoon mee te varen! De Anna past perfect bij het verhaal wat ik wil vertellen.  

Mijn huis staat nu te koop. Als deze is verkocht ga ik haar halen. Ze ligt nu nog in Leek, Groningen. Alleen de reis naar het zuid westen of midden van Nederland wordt al een belevenis. Ik kijk er erg naar uit om te beginnen met dit avontuur!! Natuurlijk vind ik het spannend en ik ga zeker dingen tegenkomen die minder leuk zullen zijn. Maar ik geloof in mijn nieuwe levensstijl en wil deze graag met mensen gaan delen. Ik zoek mensen die een verhaal te vertellen hebben! Mensen die een ambacht beheersen en de techniek willen delen. Mensen die hun producten willen promoten, producten die het leven/de wereld een stukje mooier maken. Mensen met ideeën, plannen die bij de Anna en bij mijn verhaal passen. Twee plannen gaan al uitgevoerd worden. Zo komen er lezingen over het beginnen van een eigen bedrijf, hoe pak je dit aan? Hoe houd je het simpel, praktisch, om enthousiast te kunnen blijven over jouw plan! En Joep (17 jaar en bekend van de media) komt haakcursussen geven aan boord! Live muziek en een filmavondje zitten ook in het verschiet! En ik ga vertellen over een ambachtsreis naar Marokko. Ken jij iemand die hier ook iets mee kan of heb je zelf een tof idee, let me know!!! Ook als je een (tijdelijke) mooie ligplaats weet voor de Anna, hoor ik het graag! (nu nog even via carwijtje@hotmail.com) Je hoort gauw meer……….!!! Want je mag natuurlijk binnenkort meevaren!!