Less is the new more

Deze tijd van ontspullen is een heel proces. Een herbeleving van je verleden en een nadenken over je toekomst. Een afscheid nemen van wat was en een creëren van je nieuwe zijn. Ja het is een tijd van afscheid nemen. Dubbel ook nog, door een gebroken relatie, misschien is dat dan wel mooi symbolisch ook. Eerst afscheid nemen van alles wat was, voor ik echt helemaal opnieuw kan beginnen. Voor ik echt in het leven leef waarin ik wil leven en waarin ik echt oprecht gelukkig ben met mezelf en met wat ik doe of door wat ik doe! Eerst een relatie met jezelf die staat als een huis. Maar ja, nu ga ik op een boot wonen haha. Dan is een boot weer mooi symbolisch, mijn leven zal nooit helemaal als een huis staan, maar dat wil ik ook niet. Ik wil leren, ik wil me blijven ontwikkelen, ik wil blijven varen op wat komt en wat gaat, ik wil interessante mensen ontmoeten, levensverhalen horen en daarvan blijven leren, ik wil de wereld blijven ontdekken en zeker ook Nederland! Ik wil genieten van buiten zijn, van de natuur, van het water. Ik wil altijd vrijheid blijven voelen. Niet leven in een keurslijf, of hoe je het ook noemt. Of meegaan met de maatschappij, omdat dat van je verwacht wordt.

Toen ik mijn huis dit weekend leeg maakte, bedacht ik me dat de inhoud van mijn huis te vergelijken is met de inhoud van onze maatschappij. Het is teveel geworden. Voor mij in ieder geval wel! Te ingewikkeld, teveel prikkels, teveel regels, teveel drukte, teveel keuzes, teveel teveel teveel……
 
Trek maar eens alle laatjes in je huis open! Waarom 5 scharen? Waarom 100 pennen? Waarom 10 stekkerdozen? Al die schroefjes?!! Waar waren al die sleutels ook alweer van?! De sleutel naar geluk is een lege lade denk ik. De sleutel naar geluk is ruimte, leegte, minder, eenvoud, keuzes maken…….
 
Ook in de maatschappij wordt het steeds maar meer meer meer, ipv andersom. Er is een probleem, dus komt er een regel bij. Een kind kan het niet aan, dus moet ie harder werken. Iemand ervaart teveel werkdruk, dus worden we nog meer gecontroleerd. Meer wachtwoorden, meer therapieën, meer medicijnen…….
 
Ik geloof daar allemaal niet in, ik geloof in de eenvoud, terug naar de basis, terug naar ‘rust, ruimte en nu ja, regelmaat niet zo 😉 
 
Ik werd afgelopen weekend af en toe erg ongelukkig door al die spullen die ik blijkbaar verzameld had! Regelmatig overzag ik het echt niet, ik wist niet waar ik verder moest af en toe. In je huis is het ook steeds meer en  meer en meer geworden, tot je het niet meer kan overzien dus. Gelukkig waren daar onverwachts een paar hulptroepen!! Wat wel heel moeilijk was, want ineens kijken er mensen mee in die laatjes. Een gevoel van schaamte! Maar tegelijk dacht ik, iedereen heeft deze volle laatjes! En dit samen met anderen doen werkte als een speer!! Het leerde mij sneller keuzes maken, waardoor ik weer overzicht begon te krijgen.
Nu, aan het einde van dit weekend voel ik me opgeruimd, steeds meer klaar voor een nieuw begin! Ik zal de komende tijd nog meer weg moeten gaan doen. Maar dat komt wel. De grootste sprong is gemaakt! Het moeilijkste gedeelte ben ik doorheen. Dat geeft al heel veel rust, op dat gebied, want van mijn to do lijst word ik nog wel zenuwachtig! 😉
 
Ik heb weer veel geleerd! Hulp krijgen is echt fijn!! Spullen weg is echt hoofd leeg!! En weet je, als de maatschappij het niet doet, dan kan je toch zelf je eigen ruimte, je eigen rust, je eigen eenvoud creëren. En dat is precies wat ik aan het doen ben! En waar ik in geloof! En misschien doet een ander voorbeeld wel volgen…….