Met volle angst vooruit

Ik schrijf toch even een tussenblog, omdat je nu eenmaal het best kan schrijven op het moment dat je het ook echt voelt. Ik ben dakloos, nu ja, heb een caravandak en een autodak en een bootdak, maar geen huisdak meer. Vanmorgen zat ik met een brede lach bij de notaris en ook mijn kopers konden niet meer serieus kijken 😉 Ik had gedacht dat dit de hele dag zo zou blijven, maar toen ik de laatste stap in mijn huis had gezet, waar ik ruim 10 jaar van mijn leven heb gewoond, stond ik ineens op straat. Zo voelde dat echt. En nu?! Ik liep naar mijn auto en bleef daar zeker een minuut of 10 alleen maar zitten. Niet wetende wat ik voelde. Of wat te gaan doen. Ik wilde het vieren met mensen of toch maar even alleen verwerken….. Ik besloot maar naar Numansdorp te rijden, naar mijn caravan. In de supermarkt daar voelde ik me ook verdwaald, niet aanwezig of in een andere wereld. Misschien was het angst, verwarring, gewoon ff niet weten wat ik voelde. Ik besloot bij het havenkantoor, waar de pont aanmeert in het zomerseizoen, een bakkie te gaan doen. Maar daar was iedereen met andere dingen bezig en dus bleef ik afwezig in mijn eigen onduidelijke wereld. 

 

Zelfs bij mijn caravan kwam mijn glimlach nog niet terug en bleef de afwezigheid. Wat een raar gevoel! Tegelijk vond ik het fascinerend om te ervaren hoe het voelt als je geen huis meer hebt en een compleet nieuw avontuur aangaat! Ik besloot maar om dozen en tassen uit te gaan pakken! ‘Catch yourself’ en stap voor stap weer orde in de chaos zien te krijgen. Mijn glimlach kwam een beetje terug. Maar nog niet overtuigend. Ik besef me gewoon nog niet wat me te wachten staat, maar dat hoort nu eenmaal bij avontuur. Dus accepteer ik even deze stuurloze dagen tussendoor en ga het allemaal maar lekker op me af laten komen. Daarna ga ik het letterlijk erVAREN……..en daar heb ik  vooral heel veel zin in!!! Het mooie vind ik dat ik ook kan genieten van tijdelijk minder genieten! Ik weet namelijk dat dat altijd zo is. Al leef je je droom, dan zullen ook de mindere momenten blijven! Maar iedere ervaring, leuk of minder leuk blijven je vormen en helpen je vooruit! Dus……volle angst vooruit!! Ik ga ervoor!