My way

Vrijheid – Back to basic – Natuur – Avontuur – Creativiteit

Vanuit deze 5 kernwaarden start mijn nieuwe weg. Geinspireerd door de reizen die ik heb gemaakt, door de mensen die ik heb ontmoet, de tegenslagen die ik heb gekend en dat wat ik geleerd heb hoe ik het iig niet wil, ben ik nu op weg naar wie ik wel ben en waar ik voor sta. We worden vaak een andere kant op gestuurd in het leven, maar uiteindelijk heb je zelf de keus om dit te veranderen en verder te gaan op je eigen pad, op weg naar jouw waarheid. Hiervoor moet je wel van de gebaande paden af, wat niet altijd makkelijk is en waar je de nodige lef voor nodig hebt. Maar als je eenmaal op die weg loopt wil je niet meer terug.

Ik vertel op deze site mijn verhalen en hoe ik mijn leven heb omgegooid. Ik heb vele reizen gemaakt, met name zeilreizen. Ik ben op de mooiste plekken van de wereld geweest! Maar iedere keer had ik weer moeite met thuiskomen. En dat wilde ik anders. Ik wil ook niet blijven zwerven over de wereld en je moet toch ook je geld weer verdienen. Ik vond Nederland geen leuk land, steeds als ik terug kwam dacht ik, wat doe ik hier? Maar het is niet het land. Nederland is fantastisch!! Als je werk doet wat je niet zo leuk vindt is het nergens op de wereld leuk. Dus dat moest veranderen. Ik ging op zoek naar werk dat ik wel bij mij past. Ik ben eigenlijk een ambachtsmens, maar dat blijft een lastig ding in deze tijd. Vrijheid is na mijn reizen ook belangrijk geworden. En waar voel ik me vrij? Op het water!! In mijn blogs lees je hoe ik met vallen en opstaan nu ook in Nederland een leven leid dat ik wil leiden. Ik heb intussen mijn huis verkocht en 2 boten gekocht. Beiden met de naam Anna. Op 1 Anna ben ik in de zomer schipper en op de andere woon ik. In de herfst en de winter kan ik op pad/op reis. Een nomade bestaan, maar toch met een basis.

Ambachten blijven mij trekken, dus maak ik armbanden, die ik heb ontworpen toen ik 42 dagen achtereen op de Pacific zeilde. En ik ben bezig om mijn eigen schoenenlijn op te zetten! Schoenen handgesponnen, op natuurlijke wijze geverfde schapenwol en handgeweven. Hierover in de toekomst meer. Veel leesplezier!!